Реклама на банки и кредити, влогове и лихви

FiBank жилищен кредит

Силно рекламираният по телевизията жилищен кредит на FiBank не излиза никак евтино!

Какво е жилищният кредит на ПИБ (FiBank)?

fibank-reklama

Този кредит на Първа Инвестиционна Банка има едни прилични параметри и не особено високи такси и лихви, като идеята на кредита е може би да се докара клиента при банката, като го подлъжат с дорите параметри на кредита.

Реклами на жилищният кредит на Първа Инвестиционна Банка по TV?

Рекламата на тази кредит по телевизиите изтъква, че той е евтин, лихвата е само 5.5% (за първите 12 месеца) и 6% след това. Ако това бе истина и нямаше скрити такси, то той щеше да е най-изгодният ипотечен кредит в България.

Истината за жилищният ипотечен кредит на ПИБ (FiBank)

fibank-kredit-kalkulator

Истината е че този вид кредит на Първа Инвестиционна Банка има още доста такси и таксички които калкулатора на банката не показва. Тоест, сумите показващи калкулатора на сайта на банката не са верни, крайните суми са съвършено различни и са с около 5% по-високи което е много.

Нагледни примери и скрийншотове.

Това за което говоря е 100% истина, аз лично съм ходил в два техни офиса и прилагам тук като доказателства и съответните снимко от документите които получих от служители на банката им.

ipotechen-kredit-fibank-1

ipotechen-kredit-fibank-2

На снимките отгоре се вижда ясно че кредитният им калкулатор показва 296 евро месечна вноска, а когато си направиш труда да сметнаш всичко по кредита и да теглиш чертата, сметките показват. крайна цена на вноската от 335 евро месечно. Което си е почти 11% по-скъпо и реалната цена на кредита на FiBank излиза някъде с около 6.6% лихва.

Напоследък, с новите си модели жилищни кредити, FiBank вдигнаха още повече лихвите и оскъпяването и в момента са една от най-неизгодните банки за ипотечен кредит за жилище. Ако и вие имате впечатления от тази банка и от кредитите им, споделете ги в коментарите.