Подвеждащи реклами на Lidl

Телевизионни реклами на Lidl

Много от вас са гледали рекламите на Lidl по телевизиите с промоционалните им продукти. Някога техните реклами можеше да се каже че бяха коректни. Но вече не! Напоследък преди празници и по време на празниците от Лидъл се пускат подвеждащи реклами за продукти които просто ги няма в магазините им или пускат смешни бройки от тях - ей така, за отбиване на номера. Добре де, като имате някакви по пет броя на магазин, за какво ги рекламирате?

Рекламните трикове на Lidl

Как работи всичко това: Първо Lidl пуска реклама за интересен и качествен продукт на фрапиращо ниска цена. След това в уречения ден продукта изобщо не се пуска по магазините им защото цената не е реална и да продават продукта на тази цена би генерирало загуби за Лидъл. Ако подвеждащите продукти от рекламата изобщо се пуснат за продажба, то се пускат минимални бройки и те свършват още в първите 1-2 часа след пускането им в продажба. В резултат в магазините им идват хора точно заради тези Много Изгодни продукти, но не ги намират, а Лидъл генерира печалби защото хората купуват от другите продукти които са на нормална или дори на по-висока цена (може би не много, но все пак всеки купува по нещо).

Примери за подвеждащи реклами на Lidl

Примерите за лъжите на Лидъл са страшно много, като ще изтъкна тук два от последните. Малко преди Никулден 2013 година се пуснаха реклами за едни замразени зайци на около седем лева килограма. Нито аз самия, нито никой от моите познати успя да се уреди да си купи такъв. А аз ходя и пазарувам наистина често в Лидл, магазина им в жк. Хаджи Димитър в София е кварталния ми магазин и ходя там поне два-три пъти седмично.

След като попитах служителка на Лидъл какво се случва и изобщо имало ли е от продукта, ми бе отговорено, че тези зайци трябвало да бъдат пуснати от събота сутринта, но ги били пуснали в продажба още в петък вечерта и били свършили почти веднага. Тоест, в срока обявен в рекламата за начало на промоцията им, продукта вече го е нямало. Искрено се съмнявам че продукта въобще е бил пуснат за продажба, но нейсе... Аз самия работя в сферата на интернет маркетинга и рекламата и имам доста опит, така че тези плоски лъжи веднага ми се набиват в очите.

Втори пример от вчера, 21 Декември 2013 - този път с няколко продукта. За тази събота и неделя Лидъл рекламираха пастърма на цена от 15.90 лв. за килограм. Мисията невъзможна (същото като със зайците): продукта го няма и бил свършил отдавна. И това ми го казват в събота следобяд, а не в неделя на края на деня. В брошурата им имаше и сирене на промоция, и една тъмна бира Аргус която също още в събота я нямаше. А специално бирата продължават дори и сега да я рекламират по телевизиите, днес, в неделя.

Какво още да кажа: ако се чувствате подведени от лъжлива реклама на Lidl или просто имате какво да кажете по въпроса, имате пълна свобода да коментирате.

Тагове: lidl, лидъл, подвеждащи реклами, подвеждаща реклама